Menu

Torta sa jagodama

Sastojci

Potrebno je :

Kora:

6 jaja,
6 kašika šećera,
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
2 dl ulja i
2 dl mleka.

Fil:

2 pudinga od vanile i
300 g jagoda.

Dekoracija:

200g čokolade,
jagode.

PRIPREMA

Odvojiti belanca od žumanaca. Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka. Zatim dodaj brašno s praškom za pecivo to izmješaj sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kuvati puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.

Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte. Kada je kora pečena i ohlađena prerežite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore. I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema. Pustite da se dobro ohladi i stegne, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite jagodama ili već po ukusu.

  • TorteTorte/Voćne

Torta sa jagodama

Autor recepta: Verica Poznanović