Menu

Piškota torta

Sastojci

11 jaja, 400g maslaca, 200g kristal šećera, 175g šećera u prahu, 320g Menaž čokolade, 5 pakovanja od 105g piškota, čašica ruma, šlag za dekoraciju.

PRIPREMA

Omekšali maslac umutiti sa prah śećerom. U to dodavati jedno po jedno žumance, a zatim i otopljenu i prohlađenu čokoladu. Sve lepo umutiti mikserom. Smešu ostaviti u frižideru dok se belanca umute sa kristal šećerom. Nakon toga u čokoladni fil dodavati postepeno umućena belanca uz pažljivo mešanje varjačom. U gotov fil dodati rum i polako promešati. U okruglu šerpu, srednje veličine staviti čistu kesu i oblagati dno i zidove šerpe piškotama blago potopljenim u mleko sa par kapi ruma. U obloženu šerpu sipati fil. U fil ubadati piškote a takođe ih ređati i preko fila. Ostaviti u frižideru da se fil stegne preko noći. Nakon toga na poslužavnik izručiti tortu i ukrasiti po želji. Prijatno!

  • TorteTorte/Čokoladne
  • do 30 min
  • lako

Piškota torta

Autor recepta: Neda Đorđević