Menu

Francuska tortica

Sastojci

100 g maslaca
narendan korica narandže
125 g šećera
2 jaja
malo soli
125 g brašna
65 g skroba
1 kaš. kakaa
3 kšč. praška za pecivo
1-2 kaš. mleka
1/2 bočice arome ruma
75g seckane menaž čokolade
preliv:
1 pak. (125g) topive masne glazure, od tamne čokolade (ili 100g obične čokolade sa 25 g kokosove masti)
50gr kandiranih trešanja ili jagoda

PRIPREMA

Sve sastojke osim čokolade umutiti u glatko kremasto testo. Umešati čokoladne komadiće i izručiti testo u podmazan kalup za torte vel. 18-20 cm.

Peći u donjoj trećini pećnice na 200C oko 45 min.
Izvaditi ohladiti i preliti menaž glazurom. Ukrasiti voćem i pustiti da se glazura stegne.

  • TorteTorte/Čokoladne
  • 30-60 min
  • srednje lako

Francuska tortica

Autor recepta: Milica Celebic