Menu

Čokoladni minjoni sa borovnicama

Sastojci

Sastojci za koru:
8 belanaca,
6 kašika šećera,
8 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
300 ml ulja,
100 gr otopljene Menaž čokolade za kuvanje.
Sastojci za fil:
– 8 žumanaca,
– 8 kašika šećera,
– 1 šolja mleka,
– 2 kašike arome vanile,
– 150 gr svežih borovnica.
Za glazuru: – 200 gr Menaž glazure.

PRIPREMA

Kora: Belanca sa šećerom umutiti u čvrst sneg zatim lagano dodati ulje i brašno koje je sjedinjeno sa praškom za pecivo i otopljenom Menaž čokoladom.Lagano izmešati i izliti u pleh pokriven pek papirom.Peći 20 minuta na 200 stepeni.Čačkalicom proveriti da li je kora gotova pa kada se ohladi preseći je na pola tako da se dobiju dve tanje kore.
Fil:Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera,dodati jednu šolju mleka pa sve kuvati na pari dok se fil ne zgusne.U mlak fil dodati 250 gr margarina i 2 kašike arome vanile,umutiti mikserom pa ga podeliti na dva dela.U jedan deo dodati borovnice prethodno izmiksane u blenderu a drugi ostaje žut.
Ohlađenu koru filovati redom:kora,fil sa borovnicama,kora,žuti fil.Preko žutog fila staviti Menaž glazuru.
Ostaviti preko noći u frižideru da se dobro ohladi i stegne pa ujutru seći minjone veličine 3×3 cm i dekorisati po želji.

  • Kolači
  • 30-60 min
  • srednje lako

Čokoladni minjoni sa borovnicama

Autor recepta: Jelena Jeremić