Menu

Čokoladna oblanda

Sastojci

– 2 lista oblande
– 200 g Menaž čokolade
– 50 g margarina
– 2- 3 kašike ulja
– sok od jedne narandže
– 150- 200 g mlevenog keksa
– 50- 60 g integralnog pirinča( za kolače).

PRIPREMA

Oblande uviti u vlažne krpe kako bi omekšale. Menaž čokoladu otopiti na laganoj vatri zajedno sa margarinom i uljem. Dodati sok od narandže i sve promešati. Na kraju umešati i mleveni keks. Ukoliko je suviše retko, dodati još malo mlevenog keksa. Oblande premazati ovim čokoladnim filom. Posuti rižom i uviti u rolat. Postupak ponoviti i sa drugom oblandom. Staviti u frižider na par sati da se lepo ohladi i stegne, pa seći i služiti.

  • Kolači
  • do 30 min
  • lako

Čokoladna oblanda

Autor recepta: Sandra Stojiljković Cvetković